Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε Καλλιθέα και Θήβα-Εικόνες

Την 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου τις ημέρες αυτές βρίσκεται προς προσκύνηση και ευλογία η Εικόνα της Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντον” από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ανέφερε ότι η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου αποτελεί το δεύτερο πανηγύρι της ενορίας και μίλησε για τον Άγιο Γεώργιο. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και το 2ο Λύκειο Θηβών τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, στους μαθητές του οποίου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή πρόοδο και υγεία, συμβουλεύοντάς τους να προσέχουν την υγεία τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και τι είναι ανακομιδή, τονίζοντας πόσο ανάγκη έχουμε σήμερα τους Αγίους. Επίσης, ανέφερε ότι η εορτή της ανακομιδής του Αγίου Γεωργίου αποτελεί μια υπενθύμιση, ώστε να προσευχηθούμε στον Άγιο και να τον παρακαλέσουμε να πρεσβεύει στον Κύριο να μας χαρίζει σωματική και ψυχική υγεία.

Σχετικά